Странице

среда, 18. април 2012.

Visnje

Sve veci broj naucnih istraživanja govore i tome da visnja ima antiupalno dejstvo, posebno kada se misli na giht i artritis. Umanjuje bol u misicima i zglobovima. Osim toga povoljno deluje na srce.

Bez obzira na to da li je sušena, smrznuta u obliku soka ili koncentrata, crvena, kisela visnja  sadrzi ogroman broj antioksidanasa i korisnih fitomaterija.

Visnja je pravo super voce, zato ne treba potcenjivati bilo koju poslasticu u kojoj se ona nalazi pa makar to bila i dosta kaloricna, popularna i neodoljiva Švarcvald torta sa višnjama.

Jedne americke studije cak pokazuju da kolac od visanja ima izuzetne lekovite moci  bez obzira na secer i druge materije koje se u njemu nalaze.

Sok od visanja u nerashladjenom obliku svojim jedinstvenim i prepoznatljivim ukusom okrepljuje i osvezava u vrelim letnjim danima istim intenzitetom koliko i ledena limunada.

Drvo višnje se lako i jednostavno uzgaja na nasim prostorima pa ako imate neko zgodno mesto u vasem vrtu eto jedne dobre ideje kako da pametno popunite prostor.